ГАЛЕРИЯ ЗА МОДЕРНО ИЗКУСТВО

ГАЛЕРИЯ ЗА МОДЕРНО ИЗКУСТВО

Галерия за модерно изкуство

„Галерия за модерно изкуство” е разположена на на изключително удобно място в сърцето на София, на ул. Оборище. Това е първата по рода си у нас Галерия за модерно изкуство. Галерията представя работи с музейно качество и разполага с най-значимата частна колекция от оригинални графични творби на известни майстори на 20 век като Пикасо, Шагал, Мирό, Матис, Дали и други. През октомври 2011 г. в арт салона на Галерията беше представена за първи път у нас съвместна изложба на най-забележителните британски съвременни автори – основоположникът на британския поп арт – Питър Блейк, скулпторът Аниш Капур, Марк Куин и Деймиън Хърст.

Наред с изключителните изложби, галерийното пространство предлага изискана атмосфера за провеждането на търговски, културни и медийни събития: презентации, коктейли, обучения, бизнес закуски, обяди и вечери, дегустации, ревюта, лекции, семинари, концерти, пресконференции, фотосесии и много други.

Арт салонът разполага с две просторни зали, разположени на две нива, които могат да бъдат аранжирани съобразно естеството на всяко мероприятие. Площта на Зала 1 е 120 кв.м., а на Зала 2 е 60 кв.м., а капацитетът на Галерията е 200 души.